Onsdag

Fick sluta tidigare idag vilket var jättebra för då han jag hem och ta in hästarna, borsta och spola checkens ben samt fodra innan Karolina (kiropraktorn) kom. Hon var och kände på checken och tycker att han kändes mycket bättre och att han rörde sig bra, så det kändes bra att höra. Idag har jag hand skrittat honom och ska göra detsamma imorgon på fredag ska jag jogga honom lite och sen ska jag prata med Hanna imorgon om en träning på lätt hoppträning på lördag.


Dagens ridpass

Red på ridbanan idag hade egentligen velat åka till ridhuset men smart som man är hade jag glömt att hela transporten var full med massa spån balar. Så det blev ridbanan idag, det gick till en början bra sen lite mindre bra sen super duper bra. Kändes som att en stor spärr släppte och checken blev helt gudomligt fin.


Stallet nästa

Nu ska jag gå ut i stallet och rida, så jag skriver mera senare när jag kommer in:)


Tappsko

Mio lyckades tappa en sko igår, igen.. detta innebar ingen ridning för mig. Istället löshoppade vi min B-ponny och D-ponny. Det gick jätte bra, de var så fina! Det lär inte bli så mycket ridning på grund av skon nu i helgen. Hovslagaren kommer på tisdag.

Torsdag

Det sket sig med träningen idag med. Vi fick ställa in hoppträningen på grund av det dåliga underlaget. Hoppas det har tinat till nästa vecka så vi kan träna på som vanligt. Dagens ridpass fick istället bli en uteritt på Mio med Anna och Moa. När vi kom hem fick Mio även löshoppas lite med vår tvååring som vi kallar häxan, bra namn va? Mamma vågar inte rida henne nu då hon har överflöd med energi! Löshoppningen gick iallafall strålande!


Idag hände något som världshistorian aldrig kommer att glömma

Dressyr träningen gick grymt bra idag, likaså hoppträningen i måndags. Han har blivit en duktig polle. Idag hände en historisk sak. Mio försökte springa ifrån när det vart jobbigt. Kan ni förstå?! Min sega korv till häst sprang fort! Han brukar alltid sakta av när det blir jobbigt. Åhh han är så duktig!

Försöker ladda upp lite filmer från i måndags men det går sådär..



Dagens ridpass

Red ut idag, checken var väldigt trevlig red ner till svartsjö förbi flygfältet och bort till grusvägarna, där trava jag lite fram och sen tillbaka sen skritta jag hem igen, det blåste som tusingen och jag kan säga att det var översvämning med vatten lite här och där men checken var snäll och traska igenom det, efter ett tag tror jag han tyckte det var lite roligt:) Han skötte sig i alla fall jättebra, han kändes mjuk och fin i munnen och han var för det mesta koncentrerad på mig.


Haha titta bara hur det blåser, manen står åt alla håll!


Tömkörning istället för dressyrträning



Eftersom att vår bana ser ut såhär nu så har vi inget annat val än att ställa in dressyrträningen ikväll. Istället tänkte jag tömköra Mio medans mamma rider på vår tvååring. Kan försöka filma för hon är urläcker!



Härligt väder

Var som vanligt ute vid 5 i morse för att släppa ut hästarna. Det känns inte lika trögt och gå upp på mornarna när solen kika fram. Våren är här!






Dagens ridpass

Red på ridbanan och det gick helt okej, det gick att rida men underlaget var lite hårt i nedre delan av banan men vi kämpade på, han gick super fint på slutet kändes som att den lilla hacken bara lossnade och han gick riktigt fint, jobbade för det mesta i trav blev lite galopp och den galopp jag fick kändes bra, så det var trav arbetet jag jobbade mest på idag och få han mjuk och jämn i handen. Vi uppnåde vårt mål, tillslut.




Hoppträning nästa!

Sitter just nu och äter middag. Halv 8 ska vi börja lasta för att sedan bege oss mot stavsborg för hoppträning. Det kommer bli skit kul! Var ett tag sedan nu på grund av underlaget så jag tror att han kommer vara pigg, ovanligt. Men nu ska jag äta upp min mat och vandra ut till stallet för att göra ordning min klumpeduns.

Bloggtävlingar

Jag är med och tävlar på Snobbryttarnas blogg om ett par skydd från eskadron och ett swarovski pannband var med du också Länk till tävlingen: http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment








Jag är med och tävlar på Lovisa & Heidi's blogg om att vinna ett Eget designat Anna Scarpati set. Tävlingen hittar du HÄR.







Jag är med och tävlar på Hanna Brusells blogg om att vinna ett par Pioneer Crocodile stövlar. Var med och tävla du också, du hittar tävlingen HÄR.







Jag är med och tävlar om ett par ridvantar hos hastryttaren. Länk HÄR!


Jag är med och tävlar om ett par catago boots hoss dressyrteam. Länk HÄR!






Jag är med och tävlar om ett schabrak+huva från equiline hos avantiafritid. Länk HÄR!








V.12

Måndag: Tömköra Galle. Hoppträna Mio för Christoffer Gotlieb.

Tisdag: Dressyrträna på Mio för Hanna Larsson. Kanske hinner göra något med Galle också.

Onsdag: Dressyrträning på Mio för Hanna Larsson. Träna Galle på något vis.

Torsdag: Hoppträna Mio för Christoffer Gotlieb.

Fredag: Tömköra Mio. 
 
Lördag: Uteritt Mio.

Söndag: Uteritt Mio.

Som ni ser tränar jag ganska mycket annars rider jag ut. Det är för att jag har så otroligt svårt att komma på saker att göra när jag rider själv. Tycker ni att jag tränar för mycket? Kommentera gärna!


Dressyr träning

Idag red jag lektion för Hanna och det gick så jääävla bra! är verkligen skit peppad på att tävla dressyr nu så jag ska kolla upp om mamma eller pappa har tid att köra mig! Ängeln Anna köm även över och slog på Galle en tappsko och Mios som var halvt av. Tack än en gång!


En trött Mio.




Gårdagens ridpass i bilder








Haha de hamnade lite fel egter en tur i djupsnön



Fredag kväll

Tjaaa bloggen! Jag och Sussi sitter och tjockar oss med godis. Imorgon ska jag rida lite dressyr på ängen och Sussi ska fota, så bilder kommer upp senare imorgon!

Hovslagaren nästa

Nu bär det snart av mot sigtuna, checken ska skos. Jag är ledig idag så det passa perfekt för då slapp jag ta ledigt. Men något som är mindre perfekt är att klockan är lite innnan 06.00 och jag skulle mycket hellre sova. När vi kommer hem sen kommer checken i alla fall ha nya fin skor.

Hästskor


Torsdag

Det blev inge vilodag för hästarna idag. Eller lite kanske.. Jag möttes av Nicole i stallet när jag kom hem från skolan och vi bestämde oss att rida på ängen i snön. Väl ute på ängen märkte vi att snön var ganska hår så vi skrittade vidare till Susanne (vi bor grannar). Vi frågade henne om hon visste någon bra väg där vi kunde rida ut med bra underlag. Hon visste inget så vi skrittade hem igen. Inte direkt det hårdaste ridpasset jag utfört men de fick röra lite på sig iallafall.


Hittade denna enormt gammla bild på mammas dator. Mio kan inte ha vart mer än 3, 4 år kanske? Söt i vilket fall som hellst!


Vilodag?

Tror att det får bli en vilodag för hästarna idag. Mamma är ju bortrest så jag får ta hela stallet själv. Slutar sent idag och kommer hem runt 5 så hinner helt enkelt inte rida om jag ska hinna med alla stallsysslor, har ju spanska prov imorgon också.. Aja nu ska jag dra mig mit skolan.

Går ej att ladda upp bilder..

Men det är Malin som skriver!

Hemma från träningen

Dagens träning gick bra. Hanna red checken lite innan mig så fick jag hoppa upp efter. Han bet fast lite i vänster tygel och ville inte riktigt släppa den men det försvann på slutet. Han hoppade väldigt väl i sprången i dag även om hindrena var plutte små. Han väntade väldigt fint mellan och före hindrena. Han tog förhållningarna väldigt bra.







Uteritt med girlsen!

Tog mig en uteritt med tjejorna (Anna, Nicole och Diana)  eftersom att jag tränade dressyr igår. Han var jätte pigg och fin i mun. Han försökte också få in några bockar men lyckades inte som tur var då hade jag antagligen varit väldigt blåslagen, det är en bit att falla från hans höga höjd. Träningen igår gick väldigt bra, han var framåt!! Kan ni förstå? Min sega korv till häst var faktist framåt, och i dressyren också. Det kanske går frammåt iallafall. Aja nu ska jag gå och ta mig ett glas o'boy, ha det!


Mysigt till tusen med all denna snö men snart har den tinat bort..

Träning ikväll

Ikväll är det träning för Hanna åker vid fem tror jag. När jag kommer hem från träningen kommer jag skriva mer hur det har gått, låter det bra?


Förbyglar

Det finns ju en uppsjö när det gäller förbyglar, vilket gör det lite svårt att välja. Här är tre alternativ, alla är snygga på sitt sätt. Men jag gillar nog mest Cwd och antares.  


Cwd Förbygel


Antares Förbygel (flaggan går självklart att byta ut)


Dyón Förbygel

Vilken tycker du är snyggast?



Vilodag

Idag kommer det bli en vilodag för checken. Men jag ska såklart gå ut i stallet och göra i ordning allt annat som byta täcken, mocka, fodra, linda in för natten mm.

MY STAR



MALINS HÄSTLIV SO FAR

Tänkte ängna detta inlägg till att skriva om mitt hästliv såhär långt.


Denna underbara B-ponny heter Fridhems Galant, men vi kallar han för galle. Han fick jag då jag var 8 år gammal. Hade ridit på ridskola något halvår innan men eftersom att mamma hade köpt sig en stor häst ville hon att jag också skulle få en. Jag har tävlat lite hoppning och dressyr. Hoppningen vägrade vi alltid ut oss då han är en av de där busiga ponnysarna. Jag har lärt mig att rida tack vare honom, åkte av minst en gång per lektion i början när jag red honom. Dressyren van vi däremot väldigt ofta.Han har jag kvar än och kommer aldrig att släppa honom.

När jag var ungefär 10 år började jag rida en av våra basjkirer också, Anastasia (D-ponny). Vi har ägt upp till 8 basjkirer men sålt två då de inte funkade i mammas verksamhet. Henne tävlade jag upp till LC hoppning på och LB dressyr.


Vid ungefär åldern 11 fick jag min första D-ponny. Munsboro Lissin Corelli, men det var för långt så henne fick vi kalla Kelly. Henne han jag bara tävla upp till LB/LB innan vi fick avliva henne. Vi hade blivit lurade av de gamla ägarna. Vi var på solvalla 7 gånger för att kolla henne och Ulltuna 1 men de kunde inte hitta ett ända fel, vi kollade ALLT. Så de sa att vi gjorde hsten en tjänst genom att ta bort henne. Vi ville inte att hon skulle ha ont så vi tog bort henne.


En tid efter att Kelly var borta så började vi leta ny häst. Det blev en av världens finaste hästar. Max (D-ponny). Han är en så otroligt fin och snäll häst. Jag älskar han från djupet av mitt hjärta, likaså Galle. Max har lärt mig allt som inte Galle gjorde. Vi har fygit över 150 hinder, han är en enormt begåvad häst vilket jag försökt tagiot vara på. Vi har utvecklats tillsammans. Mitt mål var att rida SM på han men jag blev för lång, tyvärr.. Men jag han tävla upp till LA i hopning och LB i dressyr, var tänkt att jag skulle starta några LA i dressyr med innan jag gick upp på stor häst men det blev tyvärr aldrig av. Max finns kavar hos mig och kommer förhoppningsvis alltid att göra det. Just nu är det en anna liten tjej som börjat rida honom. Men han är fortfarande min, jag kommer aldrig släppa han.


Hot Lips (D-ponny) var en dam som mamma köpte till mig för att jag verkligen ville satsa på ridningen. Men det visade sig bli förmycket med så många hästar, pojkvän och skola. Fick henne för ungefär ett år sedan nu. Men ett par månader tillbaka har hon vart på prov hos en annan tjej som kanske ska köpa henne. Vi pasade aldrig riktigt ihop men hon är en urfin ponny. En riktigt läcker häst! Jag han ändå tävla LB/LB. Hon ska egentligen gå MSV hoppning och LA dressyr men jag han aldrig det.


Mia var uppfödd hos oss. Jag döpte henne till My Winner men det var ingen som tycket det var fint.. Hon kunde ha blivit en av de där elit hästarna enligt min hopptränare. Hon var verkligen riktigt fin. Hon han tyvärr bara bli 4 år innan vi fick avliva henne. Hon hade blivit sparkad i hagen och de sa att det inte fanns något att göra. En till häst var borta. När jag fick detta besked var det hemskaste jag någonsin varit med om, jag grät i dar.


Mio min käppa häst lär ha världens fulaste namn, men det var min mamma som döpte honom. Han är också uppfödd här (samma mamma som mia, min mammas storhäst). Han är nu 8 år och har ännu inte vart ute på några tävlingsbanor än då jag tog över honom från mamma för drygt en månad sedan. Det var meningen att han skulle bli min då han föddes men jag var liten och han växte, han slutade som gigantisk. Så jag var lite rädd. Men nu kör vi på och hoppas på att vi kommer långt!


Turen som jag har bor vi på en gård så jag kunnat behålla alla mina hästar. Folk ser min familj som rik men det är vi faktiskt inte.

Om det är något ni undrar så är det bara att kommentera, och om ni inte gör så kommentera ändå!


Putsat

Har precis vart ute i stallet och smörjt massor med grejer. Har också fixat ett nytt träns till min nya skit snygga Jaguar sadel. Jag bara älskar den, tack mami! Ska fösöka fixa bild senare.




utsläpp

Idag var det jag som fick ta utsläppet, mamma jobbar natt. Så min väckarklocka ringde vid 5 i morse, sådär lagom kul. Men nu ska jag dra mig mot skolan. Dressyr träning ikväll!

Dagens Ridpass

Åkte som sagt till ridhuset och det gick väl helt okej. Har var lugn och avslappnad från början idag och traven kändes bra. Galopp känslan var dock inte lika härlig som den brukar vara, Men på slutet kändes det bättre. När jag travade av honom kändes han helt underbar, lätt i handen, fin rund, låg from och lyssnade super. Gjorde lite sidvärtsrörelser vilket han lyssnade på riktigt bra.



Ridhuset nästa

Ska snart ut i stallet och göra i ordning Checken, ska upp till ridhuset och rida. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra än, så det får vi se. Skriver mer när jag kommer hem:)




Måndag kväll

Det fick bli en kväll i stallet. Mio behövde skos då han trampade av en när jag red här om dagen. Sådär lagom kul. Snälla Anna kunde komma ut och slå på den, tack så hemskt mycket! Sedan var det dags att fixa allt inför insläpp, min snälla mamma hade fixat endel så det var inte så mycket. Tog in dom och mockade ligghallen också. Imorgon kan jag rida igen, yeees!





Mitt första inlägg

Ja som ni kanske redan vet så drivs den här bloggen av mig (susanne) och min goda vän Malin. Jag hoppas att ni kommer gilla läsningen och är det något som ni tycker att vi ska skriva mer eller om ni har några frågor så är det bara att kommentera, forsatt trevlig läsning:)


Jaguar sadel

Min kära mor ringde mig och berättade att hon åker och köper en dressyrssadel till mig imorgon.En Jaguar. Hon ska också köpa en likadan hoppsadel som jag har, en oerhört skön prestige sadeln. Så just nu slog mitt dåliga humör över till det bra. Tack kära moder!


Första inlägget

Denna blogg kommer att drivas av mig (Malin) och Susanne. Ni kommer att kunna följa våra häst liv tävlingar, träningar och saker som hör där till. Hoppas ni gillar den! (Headern är tillfällig)


RSS 2.0